Prijs Nieuwe Scooter? Kijk Hier Naar

De nieuwe scooter aanschaffen, hoe let je op?

Een nieuwe scooter zorgt voor dat je je gemakkelijk kunt goedkope nieuwe scooter verplaatsen. Deze zijn er in een grote verscheidenheid aan modellen en maten. Echter lang niet alle scooters zijn gepast voor lange afstanden of slecht klimaat. Dit zorgt ervoor dat je scooter dikwijls enkel in de stad word gebruikt.

Met dit artikel wil ik assisteren te beslissen wat voor scooter er wel, en niet bij jou past. Voor je het weet ga jij ook overal heen op je nieuwe scooter!

Op welke manier kies je een nieuwe scooter?

Een motor is duurder daar zulks sneller rijdt en je daar meer afstanden mee af kunt leggen. De gemiddelde scooter is kleiner in grootte en motorvermogen en zal gemiddeld zo'n 30 tot 40 kilometer per uur meer vermogen leveren. Je kunt begrijpen dat je hier echter niet mee op de snelweg mag.

Uiteraard zijn er heel veel verscheidene scooters, toch wil je een fitte scooter kies dan voor een merk als Piaggio of Yamaha. Je wilt geen enkele onderhoudsproblemen en daarom kies je waarschijnlijk het liefst voor een nieuwe scooter. Tevens is het handig klein te beginnen, met minder dan 100 cc, om te merken of dit wel iets voor jou is.

Wel heb je voor iedere scooter een rijbewijs nodig, dit is nu eenmaal een vereiste in ons land.

image

Zorg ervoor dat de scooter in ongeschonden conditie is. De standaard scooter heeft een motor met één cilinder en maakt het typische brom rumoer dat je altijd bij een scooter hoort.

Een scooter heeft niet zoveel onderhoud nodig, daar er niet zoveel delen nodig zijn. Dat neemt echter niet weg dat je niet hoeft op te letten, mocht er wat gebeuren dan moet je dat kunnen zien.

image

Ga je voor een tweedehands scooter, kijk dan steeds maximaal naar de toestand van de scooter. Hier kan je het beste juist op inspecteren:

Uitlijning: Kijk precies naar de kappen van de scooter, vallen deze nog netjes op, of -in mekaar?

Ga eens zitten: Ga eenmaal zitten, voel je de vering nog goed?

Controleer aangaande roestplekken: is het frame en de gastank roestvrij?

Is alles geheel schoon: is de olie schoon en fris?

Door met de scooter naar je baan te gaan kun je heel wat kosten besparen. Bovendien is dit een leuke wijze om te wennen met deze voertuigen. Ze zijn dikwijls goedkoper dan motorfietsen, maar hebben nog steeds routineonderhoud nodig. Aangaande dit soort richtlijnen mee te nemen indien je een scooter gaat observeren, komt het volkomen goed.